Nieuwsberichten

Letter of appreciation for our support – Kenyan Ministry of Health

Op 8 juni 2022 ontving het bestuur van de DKHF een brief van het Keniaanse Ministerie van Volksgezondheid waarin zij ons op formele wijze bedanken voor onze support op het gebied van tuberculose bestrijding. 

Read more
Donatie van Verburg Charity Foundation

De DKHF heeft in maart 2021 een significante donatie mogen ontvangen van Verburg Charity Foundation uit Stolwijk. Dankzij deze gulle bijdrage kon onder andere ons tuberculosedorp in Kacheliba worden voorzien van nieuwe toiletten en kon er in Sigor nieuwe elektrificatie worden aangelegd.

Read more
Tuberculosebestrijding in 2020

In 2020 werden in totaal 562 tuberculosepatiënten in onze tuberculosedorpen opgenomen om gedurende twee maanden te kunnen worden behandeld. Daarnaast werden er in het afgelopen jaar mede dankzij de DKHF 420 patiënten opgespoord die hun antibioticakuur niet hadden afgemaakt.

Read more
Renovatie TB manyatta’s

In 2018 werd besloten om de tuberculosedorpen in Kacheliba en Sigor te renoveren en enigszins uit te breiden. Oorspronkelijk werden de dorpen gebouwd en geëlektrificeerd door de Stichting Medische Hulp Kenia. De renovatie en uitbreiding was mogelijk dankzij een donatie van de Stichting PAUMA.

Read more
De DKHF presenteert onderzoek naar Lepra in West Pokot County

Onze voorzitter Paul Mertens, presenteerde op 16 oktober 2019 de resultaten van een onderzoek in 2019 naar het voorkomen van lepra in West Pokot County en wat dit betekent voor de lokale leprabestrijding.

Read more